Plantaardige eiwitten

Eiwitten zijn de bouwstenen van het leven. We hebben een constante aanvoer nodig om oude weefsels te repareren, nieuwe te bouwen en onze cellen blij te maken. Afhankelijk van ons levenstijl hebben we meer eiwitten nodig.

Voor sporters zorgen eiwitten voor herstel van spieren. Daar is iedereen het over eens. Diverse wetenschappers tonen ook het belang van extra eiwitten aan, boven de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, bij bepaald medicijngebruik en diëten. In dat laatste geval helpt het te groot verlies van droge spiermassa tegen te gaan.

Veel mensen denken bij eiwitten direct aan bouwstenen. Maar er zijn ook eiwitten die noodzakelijke lichamelijke reacties versnellen of het immuunsysteem helpen een lichaamsvreemde stof uit het lichaam te verdrijven.

Eiwitten

Eiwitten zijn moleculen opgebouwd uit een combinatie van aminozuren. In de natuur kun je honderden aminozuren onderscheiden. Voor het menselijk lichaam zijn er twintig belangrijk. Een deel daarvan maakt het lichaam zelf; negen daarvan krijgt het via voedsel.

Alle menselijke eiwitten zijn ketens van de twintig aminozuren, die aan elkaar zijn gekoppeld in unieke combinaties van gemiddeld 350 aminozuren per keten. Na het innemen van eiwitten breekt je lichaam de ketens. Ze combineert de circa 350 aminozuren daarna weer tot een eiwit dat het nodig heeft voor een bepaalde functie.

Dierlijke eiwitten

Veel mensen denken dat ze dierlijk voedsel moeten eten om deze negen essentiële aminozuren binnen te krijgen. Dat blijkt onjuist. Met de goede combinatie plantaardig voedsel ontvangt je lichaam ook die benodigde negen aminozuren. Bovendien blijken plantaardige eiwitten milieuvriendelijker en gezonder, en beter te worden opgenomen door het lichaam.

Er zijn meerdere redenen om voor plantaardige eiwitten te kiezen. Maar waarom je voeding aanvullen met Fit4Seasons eiwitten? Omdat het zorgt voor een uitgebalanceerde, volledige samenstelling van de negen benodigde aminozuren. Bovendien kun je de dosering controleren en is het gemakkelijk in gebruik, bijvoorbeeld bij het maken van een shake.

XS Natural

XS Natural bestaat uit 100% plantaardige eiwitten. Het is een vegan product van zeer hoge kwaliteit, dat wordt geleverd in de smaken aardbei, banaan en cacao. Die smaakproducten zijn ook volledig natuurlijk, dus gemaakt van echte aardbei, echte banaan en pure cacao.

Vanzelfsprekend heeft XS Natural ook buitengewone zorg besteed aan de verpakking. Deze is biologisch afbreekbaar, herbruikbaar/hervulbaar en makkelijk in gebruik.

Aanvullende informatie

  • Aminozuren die het lichaam zelf kan maken noemt met niet-essentiële aminozuren. De negen aminozuren die het uit voedsel haalt heten essentiële aminozuren.
  • Tegenwoordig wordt ook de term ‘voorwaardelijke aminozuren’ gebruikt. Dit komt omdat is ontdekt dat men bij bepaalde levenstijlen (veel sporten), levensfasen (kind of oudere) en bij ziekte, de niet-essentiële aminozuren tijdelijk moet aanvullen met essentiële. Hierbij kan Fit4seasons ook een rol spelen.
  • Je lichaam gebruikt bijna 20.000 verschillende eiwitten. Die ontstaan dus uit het combineren van de gemiddeld 350 aanwezige aminozuren in een keten van 20 essentiële en niet-essentiële aminozuren.
  • De misvatting dat plantaardige eiwitten niet alle negen aminozuren kunnen leveren komt door een boek uit 1971 van Frances Moore Lappé. Tien jaar later meldde ze dat haar informatie niet helemaal juist was. Het kwaad was toen al geschied.
  • Interessant onderzoek rondom plantaardige eiwitten:
  • John McDougall toonde met zijn onderzoek ‘Plant foods have a complete amino acid composition’ in 2002 dat planten het complete pakket van negen essentiële aminozuren kunnen leveren.
  • David C. Nieman deed eind vorige eeuw onderzoek naar de relatie tussen fysieke fitheid en plantaardig voedsel (vegetarische maaltijden).
  • De Universiteit van Wageningen onderzocht de milieueffecten van het gebruik van dierlijke en plantaardige eiwitten.

Referenties van onze klanten

Gigi Hadid gebruikt CBD olie

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Voornaam + Achternaam

Gouverneur DeSantis van Flordia

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Voornaam + Achternaam

Disclaimer
De informatie op deze site kan niet als medisch advies worden beschouwd. Doe voor medisch advies navraag bij een (huis)arts. Deze site heeft uitsluitend voedingssupplementen.

De waardering van www.softmedicine.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 3 reviews.